vineri, 27 decembrie 2013

Aerisirea de după Crăciun

Mi-am facut deja un obicei de a pleca undeva in a doua zi dupa o sărbătoare mare. Mi se pare destul de sănătos si de frumos, ca dupa un post, pe care unii din noi il tinem, dupa o prima zi - in principal dedicata familiei -sa iti pui putin organismul in mișcare, sa arzi ce ai consumat in prima zi, nu sa continui sa adaugi peste ce deja ai pus. Mâncăm ca sa trăim si nu trăim ca sa mâncăm - era un proverb franțuzesc.
Asadar, plecam din Bacau cu ceata, umezeala, vizibilitate  50 -200 m, cu putina febra, gat iritat, dar vin fiert  fierbinte la termos, si incepem sa ne adunam : Eugenia, Bogdan, Cătălin, iar din Piatra Neamț : Alex, Diana, Florin, Nadia. 
Trecem si de Bicaz si tot ceata, si umezeala, ceea ce nu ne prea încântă, insa odata ajunsi in Bicaz Chei, totul se descopera in fata noastra. O măiculiță de zi atât de frumoasa, cu soare, cu lumina calda, incat avem senzatia ca am intrat in rai. Ne echipam si pornim la drum prin Cheile Sugaului, urcam sus spre Pestera Tunelu, apoi creasta Piatra Glodului si Pestera Munticelu.
 Poza de la inceputul traseului



Oare vine primavara ??? 

 Pestera Tunelu
 Are 3 saritori, a doua si treia sunt mai dificile pentru cei cu mai putina experienta

 Alex, catarator cu experianta. Se vede dupa dragostea cu care face priza
 Rama Tunelu
 Pestera Tunelu este "gol natural aflat în scoarța Pământului", dar nu prezintă formațiuni specifice pesterii - in înțelesul celor ce vor sa vadă stalagmite, stalactite, etc.  - dar este o pestera situata in Rezervatiei Cheile Sugaului – Munticelu, numita de localnici si Pestera Sura Glodului, deasupta ei fiind creasta Piatra Glodului

 Am reușit toti, Florin strânge coarda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...