luni, 1 iulie 2013

Le temps des fleurs - I

Zi mohorâta de început de vara. 
Ploua, sta, sta, ploua... dar mai mult ploua
Dupa o zi de sâmbătă plina de probleme, dis de dimineață ma trezesc și iar îmi arde de plecat...
Imi e dor de muntii mei... 
Initial era vorba sa plec sa ma întâlnesc cu Titus, Paul si invitații lui la Izvorul Muntelui, si sa mergem pe undeva prin zona Ceahlăului. Deschizând calculatorul vad ca șansele de ploaie cam cu 20 % mai mari de Ceahlău decât in Lacu Rosu.
Dau 2 SMS, iau numai pe Magda, si plecam... Mai dau doua, trei telefoane pe drum si chiar înainte de a ajunge in Piatra Neamt ma resuna Marian. "-Hai ca ne vedem la Muzeu in 5 minute.
Hotărâm sa ne gândim la trasee pana la Bicaz. Si, din puținele variante alegem : Piatra Surducului si zona. Este si Andreea, Adi si Dorin. In total 6.
Oprim la Podul Ungurilor, imediat după Gatul Iadului in Cheile Bicazului. Ce a urmat, e tipic, am mers partial in zona, dar alegand pana la urma alt traseu.
A fost un festin de culoare si mirosuri de flori de camp. Si a fost o zi buna pentru ca nu ne-a plouat deloc, chiar daca nu  a fost lumina cea mai buna, dar iesirea a fost faina, miscare, aer curat...
 Santinela
 Puntea suspinelor

 Crinul de munte (Lilium martagon)
 Clopoţei de munte
Muşcatul dracului (Scabiosa lucida) 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...