duminică, 5 iunie 2011

Băile Sărata

La numai șapte kilometri de Bacau se afla Baza de Spiritualitate şi Tratament "Fericitul Ieremia" Sarata-Băi, aparţinând Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, si care pune la dispoziţia celor intersaţi diferite servicii: 
- băi sărate calde la cadă; 
- băi sărate reci la piscină; 
- masaj terapeutic.

Izvoarele minerale din statiunea Baile Sarata sunt cunoscute inca din vechime pentru proprietatile lor terapeutice.

Rapa lui Voda, Coasta Mosului, La Oglinzi, Izvorul Puturos sunt cateva dintre izvoarele cu apa minerala cu proprietati terapeutice cunoscute inca din vechime.

Apele pot trata afectiuni ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, reumatism, afectiuni post-traumatice, varice, ulcere varicoase, boli ginecologice, dermatoze, psoriazis, stari alergice, precum si o serie de alte afectiuni ale cailor respiratorii.

Se pot face bai cu apa sarata calda la cada, masaje medicale sau tratamente reci la piscina, in asociere cu plaja si sedinte de kinetoterapie.

2 comentarii:

  1. am fost si eu... este extraordinar!!!... recomand tuturor

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate Baile Sarata nu mai exista,cladirea a fost demolata,au fost acolo neintelegeri care au dus la demolarea cladirii,izvoarele vor ramane in paragina,un loc care putea sa fie frumos este acum o ruina

    RăspundețiȘtergere

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...